Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit adjak a gyerekre ősszel?

Mit adjak a gyerekre ősszel?

Ha folyton fúj a szél? És esik is? A homokozó is csupa víz és sár! Meleg is legyen, de ne túl meleg! Tudjon benne mozogni és könyörgöm...ne legyen macerás!

Mit adjak a gyerekre játszóterezéshez?

Tovább a softshell termékekhez

A szeszélyes őszi és tavaszi időjárás :) Folyton csak esik, aminek következtében minden csupa víz és sár, de nincs mese, menni kell, hacsak nem akarod, hogy mindenki megbolonduljon a négy fal között:)
De vajon milyen nadrágot adjak a gyerekre ebben az időben? Ami egyszerre vízálló, nem túl meleg, de mégis bélelt... JA és nem árt, ha tud benne mozogni... Szinte lehetetlennek tűnik, azonban akad valamiféle megoldás erre a problémára:)

A Féltucat softshell nadrágjai méltán népszerű darabjai a gyerekek őszi és tavaszi ruhatárának, mert kellőképpen ellenállóak és kényelmesek.
Rengeteg anyuci választja játszós vagy váltóruhaként bölcsibe, oviba vagy iskolába. Nem véletlenül, hiszen pofon egyszerű a felvétele, ami nagy előny, legyen szó apró gyerekről vagy kisiskolásról:)

Két "típust" figyeltünk meg a vásárlások során:) ha még magad sem tudod melyikbe tartozol, akkor itt egy kis segítség:)

Vannak olyan anyukák, akik nagyobb méretet választanak, mint amilyen méretet éppen hord a lurkó.
Ők azok, akik egy picit hosszabb távra terveznek, illetve gondolnak a kisebb tesóra is (természetesen minden gyerek, és minden anyuka más :)
Általában mi is ezt szoktuk javasolni, hiszen teljesen kiszámíthatatlan a gyerek növekedési üteme és számunkra is fontos, (ha nem a legeslegfontosabb), hogy ne csupán egy méretre legyen jó az adott darab! Nincs is annál rosszabb, mikor egy éppen jó méretet vásárolsz ősszel és tavaszra pedig már kilóg a bokája (ami persze nem fog, de erről néhány hasábbal arrébb írok majd bővebben ;) Van, aki szerint a softshell már vékony a téli hidegben, azonban azt is vedd figyelembe, hogy a gyerek jóval aktívabbak, mint mi felnőttek. Számos visszajelzés alapján a nálunk vásárolt softshell nadrágok zömét úgy alkalmazzák az újlipótvárosi anyukák, hogy vastagabb pamut nadrágot vagy bélelt leggingset adnak alá és így indulnak neki a játszótérnek. (és így tádááám, már nem is olyan nagy ez a 98 as méretű naci :) Itt fontosnak tartom megjegyezni, hogy a softhell anyagoknak van egy nagyon hasznos légáteresztő és nedvességelvezető tulajdonsága, amely csak akkor működik, ha megfelelően viseljük. De hogyan?

Ha nem megfelelő aláöltözetet választunk, előfordulhat, hogy a gyerek egyszer csak "átfázik" (ez olyankor következhet be, ha túl sok és nem megfelelő rétege(ke)t adtunk a gyerekre. Válassz pamut anyagból készült holmikat gyereked számára vagy olyat, amiről tudod, hogy kiválóan vezeti az izzadságot:) Természetesen vannak fázósabb gyerekek és forróbb vérűek is, ha a tiéd az előbbi, egy idő után indokolt lehet egy pufisabb sí overál vagy nadrág:)

Lássuk csak mitől olyan jó MÉG ez a polár bélelt softshell nadrág?

Megerősített térdrésszel készítjük őket, mert tudjuk, hogy folyton a földön kúsznak-másznak
(van, hogy szándékosan, néha meg nem:)

Aztán alul szélfogó rátéttel látjuk el az összes nadrágunkat, amely a téli csizmába, bakancsba dugva védi a gyerek bokáját a hideg széltől, csináljon bármit is:)


Jó jó, ez mind tök jó, de mennyire kell odafigyelnem a nadrágra, hogyan mossam?

Ez a legnagyszerűbb tulajdonsága, mondhatnám azt is, hogy nagyon anyu barát anyag a softshell:)
Nem igényel különösebb törődést, azonban adad néhány szabály, amelyet érdemes betartani, hogy a softshell nadrág a lehető legtovább megőrizze jó tulajdonságait. Saras, nedves időben, (pl.: homokozás után) elég csupán megvárni, míg megszárad az anyag és azután könnyedén eltávolítható a kosz, makacsabb foltok esetén elegendő nedves ronggyal egy kicsit átdörzsölni és már kész is :)

Mosása sem túl bonyolult:)

A softshell vízlepergető tulajdonsága egy membrán rétegnek köszönhető, ez azonban sérülékeny:)
Tehát, maximum 30 °C-on javasolt mosni illetve sok esetben elég csak kézzel átöblíteni. Ennél magasabb hőmérsékleten mosva vagy szárítva ugyanis leolvad ez a réteg és többé nem véd az átázástól :( de ugyanilyen károkat okozhatnak a nem megfelelő mosószerek és öblítők használata is. Manapság már szélesebb körben elérhetőek azok a mosószerek, amelyek kifejezetten az ilyen technikai anyagok tisztítására és óvására alkalmasak (és mosógépben is alkalmazhatóak;)

Összefoglalva: 

  • Nem szabad magas hőfokon mosni és semmiképpen ne vasald!
  • Szárítógépbe betenni tilos!
  • A tisztításhoz ne használj hagyományos háztartási mosószert és öblítőt sem. Válassz helyette impregnáló mosószert vagy spray-t, hogy minél tovább használhassátok nadrágjainkat! :)

Saraskodásra és pocsolyázásra fel!